animation2

 

ONDERNEMERSVERENIGING SCHIPLUIDEN

7 juni voorjaarsuitje

Bezoek Schaapskudde Vockestaert

lijn 400

Het bestuur nodigt jullie graag uit voor een unieke middag in de polders van Midden- Delfland.
Vandaag bezoeken we de boerderij en de schaapskudde van Vockestaert.

Programma
We hebben een uitgebreid programma deze middag, dat wil zeggen: aan alles is gedacht.
Natuurlijk krijgen wij een uitgebreide rondleiding op de locatie, maar zullen we ons daarnaast ook bezig houden met het hoeden van de schapen, het maken van een natuurwandeling in de omgeving, of het maken van een kanotocht over het nieuwe ecoduct van de A4.

We rekenen natuurlijk op mooi weer zodat we op het erf en onder de hooiberg gezellig kunnen “netwerken”. Uiteraard gaat dit niet zonder de nodige versnaperingen. De bar is geregeld en ook voor het eten wordt gezorgd. We sluiten af met een groots buffet en barbecue.

Voor de muzikale omlijsting wordt gezorgd door de Maxima’s, die speciaal hiervoor ook zullen putten uit hun eigen repertoire van Midden Delflandse liederen.

We worden om 15.30 uur verwacht op de locatie aan de Woudweg 29 in Schipluiden. Het verzoek is om zoveel mogelijk, mede gezien de baractiviteiten, op de fiets te komen. Vanaf 15.00 uur vertrekken we in een groep vanaf het plein voor het oude gemeentehuis.

Omstreeks 18.00 uur zal het buffet worden geopend en de barbecues worden ontstoken.

We sluiten de dag af om circa 20.00 uur. De eigen bijdrage bedraagt 10 euro per persoon.
Deze wordt op de dag zelf geïnd.

Begin 2009 heeft Vockestaert honderd drachtige schapen aangekocht voor het beheer van natuur- en recreatiegebied De Zuidrand. De schapen zijn gehuisvest in een boerderij middenin het 300 ha. grote gebied dat door de kudde wordt onderhouden.

Wanneer: Zondag 7 juni 2015
Van: 15.30 - 20.00 uur
Waar: Vockestaert - Woudweg Schipluiden
Eigen bijdrage: 10 euro per persoon

lijn 400