animation2

 

Stichting Vrienden van Reinier de Graaf ontvangt cheque van
Ondernemers uit Schipluiden

lijn 400

Op vrijdag 10 oktober brachten maar liefst 125 leden van Ondernemersvereniging Schipluiden een bezoek aan het in aanbouw zijnde Reinier de Graaf ziekenhuis. Na een hartelijke ontvangst werden de ondernemers verdeeld over 5 groepen rondgeleid door studenten van de afdeling Bouwkunde van de technische universiteit Delft.

De eerste rondleiding startte al om vijf uur, dit in verband met het invallen van de duisternis. De laatste groep vertrok, na het vaste ritueel van het aantrekken van bouwlaarzen, reflecterende hesjes en bouwhelmen, zo rond zeven uur in het schemerdonker de aorta in, de hoofdverbindingsweg binnen het ziekenhuis. Gelukkig deden hier de nodige mobiele telefoons dienst als zaklamp, zodat ook deze groep een prima indruk kreeg van het prachtige en imposante gebouw. De bouw ligt geheel op schema.

De oplevering staat gepland in de zomer van 2015. Na afloop van de rondleiding werd er door Rowena Timmermans, fondsenwerver van de Stichting vrienden van Reiner de Graaf, een presentatie gegeven over de totstandkoming van het gebouw. Hierbij werd ook het doel van de stichting uitgelegd.

13

De stichting zorgt voor extra middelen om projecten in het Reinier de Graaf ziekenhuis te ondersteunen. Goede doelen op het gebied van welzijn, zorginnovatie, onderzoek en voorzieningen ten baten van patiënten en bezoekers. Doelen waaruit vanuit de reguliere middelen geen aandacht en financiële ruimte kan worden geboden.

Na afloop van de presentatie ontving een verraste Rowena Timmermans uit handen van Jaap Renaud, voorzitter van ondernemersvereniging Schipluiden, naast een prachtige bos bloemen een cheque ter waarde van 750 euro te besteden aan een van de vele wensen die de Stichting nog in wil vullen.
Naar een goede besteding wordt door de betrokkenen gezocht. Foto Rowena Timmermans ontvangt cheque uit handen van Jaap Renaud.

12

                                                                                                         Bron: Nico Alsemgeest

lijn 400