Info gemeente i.v.m. herstart bedrijf onder Coronarichtlijnen

In verband met de eventuele heropstart van de onderneming met in achtname van de geldende Corona-richtlijnen heeft Gemeente Midden-Delfland de ondernemers aangeschreven:

Beste ondernemer,

Afgelopen dinsdag kondigde het kabinet aan dat de landelijke maatregelen voor een aantal bedrijfssectoren worden versoepeld. Voorzichtig aan worden er inmiddels weer kleine stappen voorwaarts gezet en plannen uitgewerkt voor de toekomst.

VERSOEPELING
De versoepeling geldt niet voor activiteiten van alle ondernemers en gaat ook niet voor iedereen tegelijk in. Kijk op deze pagina welke regels voor welke ondernemingen gelden.

BINNEN DE REGELS
Als u uw bedrijfsactiviteiten kunt hervatten binnen de regels van uw vergunningen én binnen de coronamaatregelen (RIVM normen), dan kunt u gewoon van start gaan. U hoeft hiervan geen melding te doen.

MAATWERK
De kans is groot dat u aanpassingen moet doen bij het uitvoeren van uw activiteiten. Kunt u (een deel van) uw activiteiten alleen uitvoeren als u afwijkt van uw huidige vergunning? Het college wil dan, waar mogelijk, maatwerk verlenen. Het college wil ondernemers zo de mogelijkheid bieden bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk op te starten of uit te breiden.

PLAN
Heeft u een verzoek tot maatwerk? Werk dit dan uit in een plan. Gebruik uw gezonde (ondernemers)verstand en houd rekening met uw verantwoordelijkheden op het gebied van veiligheid, gezondheid én uw omgeving. Stuur uw plan naar onze bedrijfscontactfunctionaris Tessa Siljee ondernemersloket@middendelfland.nl.
Uw plan wordt vervolgens beoordeeld op in ieder geval onderstaande punten:

  • RIVM richtlijnen qua besmettingsvermijding;
  • geen noemenswaardige toename van verkeer;
  • het vermijden van drukte;
  • is dat wat gevraagd wordt passend bij het gewenste gezondheidsperspectief?

Heeft u vragen, loopt u vast, of wilt u kort overleggen over uw idee? Neem ook dan contact op met Tessa Siljee.
Het college verwacht dat de maatwerkregeling tot 1 oktober 2020 kan gelden. Dit is echter afhankelijk van landelijk beleid.

BEDRIJFSBEZOEKEN
Wethouder Wendy Renzen en wethouder Sonja Smit gaan graag met u in gesprek. Of het nu gaat over uw ervaringen van de afgelopen periode, knelpunten die u voorziet voor uw bedrijfsvoering of juist kansen. Zij willen, als u daar behoefte aan hebt, ook in deze tijd samen met u kijken hoe u verder komt. Waar is ruimte voor uw bedrijfsplannen, soms letterlijk? En hoe passen deze binnen de huidige regelgeving, zowel landelijk als lokaal?

Hebt u behoefte aan een bedrijfsbezoek, laat het ons dan weten via ondernemersloket@middendelfland.nl of via 015-3804206.

Voor alle actuele informatie over de landelijke regelgeving en ontwikkelingen verwijzen wij u naar onze website.

Met vriendelijke groet,

Tessa Siljee-van den Akker

Gemeente Midden-Delfland
Tessa Siljee-van den Akker l Bedrijfscontactfunctionaris
Anna van Raesfeltstraat 37 l 2636 HX l Schipluiden l (015) 380 4206 l 06 29088385

)